Studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta posjetili HZN

Studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta posjetili su Hrvatski zavod za norme 12. prosinca 2018. godine. Ovo je prvi posjet studenata tog fakulteta te su došli u pratnji profesorica dr. sc. Bosiljke Šaravanje i prof. dr. sc. Anice Hursa Šajatović.

Studente je pozdravila Ivana Ivić, voditeljica Odsjeka za razvoj, edukaciju i certifikaciju  te ih  upoznala s temama predavanja i predstavila predavače.

Gospođa Božena Mesek, tajnica tehničkih odbora u području zdravlja, okoliša i medicinske opreme, upoznala je studente s radom u Hrvatskom zavodu za norme, osnovama normizacije i radom u tehničkim odborima. Na kraju se osvrnula na rad u području osobne zaštitne opreme, s naglaskom na tehničke odbore HZN/TO 556, Osobna zaštitna oprema i HZN/TO 557, Zaštitna odjeća.

Gospođa Ana Marija Boljanović, voditeljica Odsjeka za poslove normoteke upoznala je studente s radom normoteke te naglasila važnost autorskog prava na norme. Također je predstavila aplikacije dostupne na internetskim stranicama HZN-a: sustav komentiranja nacrta norma HZNacrti, tečaj e-učenja o normizaciji i Repozitorij hrvatskih norma HRN4You.

Nakon izlaganja, studenti su posjetili normoteku. 

HZN e-glasilo 2/2019

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više