Predavanje: GM - Prednosti i mane

 Hrvatski zavod za norme organizira predavanje na temu:

GM – Prednosti i mane

koji će se održati u četvrtak, 14. studenog 2013. godine s početkom u 10:00 sati
u Hrvatskom zavodu za norme, Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb
dvorana Slavoljuba Penkale
 
Sudionici ove besplatne edukacije biti će informirani i upućeni o zakonodavnim uvjetima s obzirom na članstvo RH u Europskoj uniji.

Predavači:

prof. dr. sc. Hrvoje Fulgosi
Predavanje će prikazati razvoj tehnologije genetičkog inženjeringa, koje su najčešće genetičke izmjene i kod kojih organizama, koji su postupci procjene rizika za zdravlje ljudi i životinja te ekosustava, sustav nadzora GMO-a i Kartagenski sporazum. 
 
dr. sc. Dušica Vujaklija
Predavanje će prikazati regulatorni okvir za ograničenu uporabu GMO-a, što su zatvorni sustavi i u kojim se istraživanjima upotrebljavaju, kakve uvjete moraju zadovoljiti zatvoreni sustavi s obzirom na stupnjeve opasnosti za ljudsko zdravlje i okoliš.
 
Prijave se prihvaćaju do ponedjeljka, 11. studenog 2013. godine, redoslijedom zaprimanja, do popunjenja kapaciteta dvorane. Za sve dodatne informacije, molimo obratite se Tei Havranek, voditeljici Odsjeka za razvoj, edukaciju i certifikaciju na e-poštu tea.havranek@hzn.hr).


 Prijavnica     

HZN e-glasilo 7/2019

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više