Četvrta Balkanska konferencija o normizaciji

Hrvatski je zavod za norme (HZN) bio od 21. do 23. listopada 2015. godine domaćin četvrte Balkanske konferencije o normizaciji pod radnim naslovom  Elektronički alati i usluge za komunikaciju između svih sudionika nacionalne normizacije. U ime ministra gospodarstva, konferenciju je otvorio gospodin Alen Leverić, zamjenik ministra.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici nacionalnih normirnih tijela Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Turske i Kosova. Kao poseban gost na konferenciji je sudjelovao gospodin Tore Bloch Trondvold, predsjednik CENELEC-a i predsjednik Upravnog odbora CEN/CENELEC-a.Sudionici ovogodišnje Balkanske konferencije o normizaciji potpisali su Protokol o suradnji koja će omogućiti lakši pristup u rješavanju srodnih problema te olakšati stavljanje tehničkih proizvoda na tržište ili u uporabu, kao i pružanje usluga među unutarnjim tržištima država potpisnica.

Sudionici su razmjenjivali iskustva, informacije i nove ideje  kroz panel diskusije u područjima kao što su proizvodi i usluge nacionalnih normirnih tijela, autorska prava na norme, elektronički alati i sl.

Zajednička suradnja predstavnika Balkanske konferencije o normizaciji pridonijet će uspješnijem predstavljanju zajedničkih interesa i ciljeva država sudionica na europskoj razini.

HZN e-glasilo 1/2019

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više