Sastanak zajedničke radne skupine „Education about Standardisation“ – Zagreb, srpanj 2016. godine

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu održan je 19. srpnja 2016. godine sastanak zajedničke radne skupine CEN-a i CENELEC-a „Education about Standardisation“ (JWG EaS) s temom uspostave i razvoja repozitorija dobre prakse u području obrazovanja o važnosti normizacije. Skup je pozdravio profesor Zvonimir Šipuš, voditelj Zavoda za radiokomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva, uz kratko izlaganje o radu Zavoda, a domaćin skupa bila je profesorica Dina Šimunić s istog fakulteta.
 
Sastanku su prisustvovali i djelatnici Hrvatskog zavoda za norme (HZN), Nenad Nikolić, Ana Marija Boljanović i Branko Burazer. Nenad Nikolić je predstavio rad Hrvatskog zavoda za norme kao i rezultate Hrvatskog zavoda za norme u području obrazovanja o važnosti i ulozi normizacije. Kratko je istaknuo i višegodišnju suradnju s Fakultetom za elektrotehniku i računarstvo u Zagrebu i veći broj eksperata s tog fakulteta koji sudjeluju u radu hrvatskih, europskih i međunarodnih tehničkih odbora i na kraju odgovarao na pitanja o konkretnim akcijama HZN-a u tome području.
 
Članovi radne skupine iz Danske, Nizozemske, Velike Britanije i Hrvatske predstavili su pripremljene primjere dobre prakse iz sredina iz kojih dolaze, a posebno su istaknuli svoj rad na publikaciji „A World Built on Standards, A Textbook for Higher Education“ koja se besplatno može preuzeti na adresi http://uni.ds.dk/da/undervisere/textbook na stranicama danske organizacije za normizaciju.
 
 

HZN e-glasilo 9/2019

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više