Dvodnevni radni posjet predstavnika Hrvatskoga zavoda za norme Institutu za standardizaciju Srbije

U razdoblju od 14. do 15. prosinca 2016. godine predstavnici Hrvatskoga zavoda za norme (HZN) u sastavu Danijela Novota Krajnović,  Ana Marija Boljanović,  Miljenko Mokrović i Igor Božičević posjetili su Institut za standardizaciju Srbije (ISS). Glavni cilj posjeta bilo je jačanje suradnje između dva normirna tijela te razmjena dokumenata i iskustava u radu, a posebno onih koja se odnose na obveze članova europskih organizacija za normizaciju CEN-a i CENELEC-a. Razgovaralo se o sljedećim temama: elektroničkim aplikacijama, komunikaciji na društvenim mrežama, on-line pristupu normama, zaštiti autorskih prava, razvoju i prodaji tematskih zbirki norma, IT sustavu, bazi norma i propisa, korisnicima norma, aktivnostima za mala i srednja poduzeća (MSP) itd.Predstavnici ISS-a koji su sudjelovali u razgovorima o navedenim temama bili su: Dragan Vuksanović, Radiša Knežević, Violeta Nešković Popović, Ljubica Petrović, Ksenija Stojčić, Vladimir Dragojević i mr. Ivan Krstić.

Za vrijeme posjete delegacija HZN-a imala je priliku posjetiti poslovne prostorije i pojedine organizacijske jedinice. Bilo je vrlo korisno na licu mjesta razmijeniti iskustva u radu posebno iz razloga što je ISS kao novi 34. punopravni član CEN-a i CENELEC-a morao dokazati uvjete za članstvo prema novim CEN-CENELEC-ovim uputama (CEN-CENELEC Guide 20, Guide on membership criteria of CEN and CENELEC) koje su se u određenoj mjeri izmijenjene u odnosu na one koje je svojevremeno ispunio HZN. 
 

HZN e-glasilo 8/2020

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više