Studenti Veleučilišta Velika Gorica posjetili HZN

18.4.2019 9:23:00

Studenti pete godine specijalističkog studija Upravljanje logističkim sustavima i procesima Veleučilišta Velika Gorica posjetili su Hrvatski zavod za norme 8. travnja 2019. godine. Studenti su došli u pratnji profesorice Irine Kacian Ivetić, u okviru nastave na kolegiju Osiguranje kvalitete u logistici.Studente je pozdravila Ivana Ivić, voditeljica Odsjeka za razvoj, edukaciju i certifikaciju te ih  upoznala s temama predavanja.
Upoznala ih je s radom Hrvatskog zavoda za norme, osnovama normizacije, vrstama dokumenata u normizaciji te normizacijom u području osnovnih norma.
Poseban je naglasak dan na rad tehničkog odbora HZN/TO 574, Sustavi upravljanja kvalitetom, rizicima, vrijednostima i inovacijama. Na kraju je dan pregled niza norma za sustave upravljanja kvalitetom ISO 9000 te niz ISO 10000 kao i dio norme HZN/TO 516, Usluge prijevoza.

Gospođa Ana Marija Boljanović, voditeljica poslova normoteke, upoznala je studente s radom normoteke i zbirkom hrvatskih norma. Naglasila je važnost autorskog prava na norme te predstavila aplikacije dostupne na internetskim stranicama HZN-a: sustav komentiranja nacrta norma HZNacrti, tečaj e-učenja o normizaciji i Repozitorij hrvatskih norma HRN4You.

Nakon izlaganja, studenti su posjetili normoteku.