U Prelogu održano događanje „Sve na jednom mjestu“

4.6.2019 13:16:00
U organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u Prelogu je 1. lipnja održano događanje pod nazivom „Sve na jednom mjestu“ koje je nastavak ciklusa informiranja građana, poduzetnika i javne uprave, započeto u rujnu  2017. Godine, u o mogućnostima različitih instrumenata unutarnjega tržišta koji su besplatni i na usluzi građanima i poduzetnicima te povezani s javnom upravom. Događanje je održano na dvije lokacije: na Glavnoj ulici i u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata Insulanus. Na informativnim pultovima na Glavnoj ulici predstavljeni su alati i servisi koji građanima stoje na raspolaganju, a koji im mogu pomoći da ostvare svoja prava i iskoriste poslovne prilike koje im pruža zajedničko europsko tržište.


(foto: Međimurske novine: https://www.mnovine.hr/medimurje/sve-na-jednom-mjestu/)

U Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata Insulanus, predstavnici Ministarstva održali su niz izlaganja za poduzetnike kojima su predstavljeni alati i informacije o pristupu tržištu usluga u nizu djelatnosti, stavljanju proizvoda na tržišta drugih država članica EU-a, sprječavanju prepreka za proizvode te pružanja usluga informacijskog društva, digitalnom gospodarstvu, prednostima i uštedama koje im donosi elektroničko fakturiranje, elektroničkom potpisu,  pravima poduzetnika u drugim državama EU-a, rješavanju problema s administrativnim tijelima u drugim državama EU-a, pravima potrošača i dr. Na događanju su sudjelovali i predstavnici Državnog zavoda za mjeriteljstvo, Hrvatske akreditacijske agencije i Hrvatskog zavoda za norme. Izlaganje o mjeriteljstvu, plemenitim kovinama i homologaciji motornih vozila održao je gospodin Trpimir Župić,  O akreditaciji u funkciji povjerenja izlaganje je održao ravnatelj Hrvatske akreditacijske agencije, gospodin Tihomir Babić, a o normama i unutarnjem tržištu EU-a govorila je dr. sc. Ana Marija Boljanović.

Na samom kraju ovog događanja, nazočnima su se obratili ministar gospodarstva, gospodin Darko Horvat, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i zamjenik župana Međimurske županije, gospodin Josip Grivec.