Održano predavanje za članove tehničkih odbora HZN-a

2.9.2019 14:11:00
U Hrvatskom zavodu za norme održano je 12. srpnja 2019. godine predavanje za nove članove tehničkih odbora HZN-a u općem području normizacije.

Predavanju je prisustvovalo 15 članova TO-a iz institucija prijavljenih u članstvo HZN-a u razdoblju od prosinca 2018. godine do danas.

Nakon uvodnog pozdrava gospođe Ivane Ivić, voditeljice Odsjeka za razvoj, edukaciju i certifikaciju, u prvome dijelu izlaganja, viša stručna savjetnica za normizaciju u području usluga, proizvoda za kućanstvo i slobodno vrijeme, gospođa Vesna Ferenčak-Brodarić upoznala je prisutne s HZN-om, normizacijom te prednostima u radu u HZN/TO-ima, načinom rada u tehničkim odborima HZN-a, Unutrašnjim pravilima za normizaciju (UPN), s posebnim osvrtom na UPN 5 – Osnivanje i rad tehničkih odbora. U UPN 5 su definirani struktura tehničkih odbora, pododbora i radnih skupina HZN-a. Istaknula je ulogu predsjednika, tajnika i članova TO-a te obveze i prava članova HZN/TO-a. Na kraju je istaknula mogućnost sudjelovanja u radu na međunarodnoj i europskoj razini normizacije.

Gospođa Martina Broketa, viša stručna savjetnica za normizaciju u području nemetalnih materijala prikazala je prisutnima rad u zaštićenom području HZNnorm za članove HZN/TO-a. Skrenula je pozornost na dokumente koji se tamo nalaze, a važni su za rad članova TO-a kao i na ostale podatke koji su dostupni na toj platformi.