Studenti Veleučilišta Velika Gorica posjetili HZN

12.11.2019 8:41:00

Studenti dodiplomskog studija Održavanje računalnih sustava Veleučilišta Velika Gorica posjetili su Hrvatski zavod za norme 6. studenog 2019. godine. Trideset i devet studenata je došlo u pratnji profesorice Irine Kacian Ivetić.
.



Studente je pozdravila gospođa Ivana Ivić, voditeljica Odsjeka za razvoj, edukaciju i certifikaciju te ih upoznala s temama predavanja i predavačima.

Gospođa Dinka Ilić-Roller, viša stručna savjetnica za normizaciju u području informacijske tehnologije predstavila je rad Hrvatskog zavoda za norme, osvrnula se na povijest normizacije, osnove normizacije te vrste dokumenata u normizaciji. Također je studentima predstavila tehničke odbore u području informacijske tehnologije kao i norme u području održavanja računala. Na kraju je prikazan video isječak gospodina Sergia Mujice, glavnog tajnika ISO-a povodom obilježavanja svjetskog dana norme, ove godine s temom „Norme za videotehnologiju povezuju svijet“.
 


 

Gospođa Ana Marija Boljanović, voditeljica poslova normoteke, i gospođa Danijela Novota Krajnović, viša stručna savjetnica za poslove odsjeka normoteke, upoznale su studente s radom normoteke i zbirkom hrvatskih norma. Naglasile su važnost autorskog prava na norme te predstavile aplikacije dostupne na internetskim stranicama HZN-a: sustav komentiranja nacrta norma HZNacrti, tečaj e-učenja o normizaciji i Repozitorij hrvatskih norma HRN4You.

Nakon izlaganja, studenti su posjetili normoteku.