Obavijest za korisnike Normoteke i posjetitelje HZN-a

15.11.2021 13:49:00
Radi prevencije širenja bolesti COVID-19, obavještavamo sve korisnike normoteke i posjetitelje Hrvatskog zavoda za norme da se od 16. studenog 2021. godine, a temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenog 2021. godine, u prostorije Hrvatskog zavoda za norme može doći isključivo kroz glavni ulaz poslovne zgrade, Vukovarska ulica 78, Zagreb. 
 
Ulazak u poslovnu zgradu i Hrvatski zavod za norme bit će moguć uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju. Potvrde se validiraju uz predočenje identifikacijskog dokumenta (osobne iskaznice) nakon skeniranja QR koda odnosno uvida u potvrdu liječnika primarne zdravstvene zaštite ili certificiranog laboratorija. Drugi odgovarajući dokazi o cijepljenju, preboljenju ili testiranju navedeni su u Odluci Stožera civilne zaštite RH članak VII.
U članku IX. Odluke navedene su skupine zaposlenika i građana na koje se ne primjenjuju navedene mjere. Izdvajamo osobe mlađe od 16 godina i osobe kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje bilo kojim cjepivom protiv COVID-19 što se dokazuje liječničkom potvrdom.  
 
Tijekom boravka u službenim prostorijama posjetitelji i korisnici normoteke obvezni su pridržavati se svih propisanih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo - nošenje vlastite zaštitne maske za lice, dezinficiranje ruku prije ulaska u prostor kao i održavanje fizičke distance od minimalno 1,5 metra. 
 
Molimo cijenjene korisnike normoteke i kupce koji dolaze u prostore HZN-a, s obzirom da je broj korisnika koji istovremeno mogu boraviti u HZN-u ograničen, da obavezno najave svoj dolazak na e-adrese: normoteka@hzn.hr ili prodaja@hzn.hr