e-prodaja

Hrvatski zavod za norme priprema uslugu elektroničke prodaje svojih proizvoda 

U sklopu projekta CARDS 2001, Industrijske norme EU proveden je i projekt nabave opreme za elektroničku prodaju norma u RH. E-prodaja je u fazi ispitivanja.

Projekt su zamislili, predložili i razradili djelatnici DZNM-a, sada HZN-a. Projekt je financirala Europska unija, natječaj za izbor je vodila Europska komisija, a za izvođača je izabrana hrvatska tvrtka Sedam IT. Usluga internetske prodaje norma nazvana je „e-prodaja“ i pod tim će nazivom biti dostupna na internetskim stranicama HZN-a.

Proizvodi e-prodaje bit će dostupni u papirnatom obliku te elektroničkom obliku u PDF formatu ili na CD-ROM-u.
 

Proizvodi će kupcu biti dostupni isključivo nakon plaćanja, a moći će se plaćati općom uplatnicom ili karticama - American express, MasterCard ili Visa. HZN neće čuvati podatke o karticama već je poslove provjere i transakcija povjerio American expressu i Privrednoj banci.

Sva pitanja o e-prodaji, kao i o prodaji općenito, mogu se uputiti na el. adresu prodaja@hzn.hr, tel: 01 610 60 52 ili faks: 01 610 93 25.


Zaštita autorskih prava - Sva autorska prava i prava korištenja norma pripadaju Hrvatskom zavodu za norme. Prema članku 10. Zakona o normizaciji (NN 163/2003) hrvatske se norme izdaju kao posebne publikacije i zaštićene su u skladu sa zakonom, nacionalnim propisima i međunarodnim propisima o autorskim pravima. Kupnjom proizvoda kupac se obvezuje da proizvode neće reproducirati, umnožavati i dalje prodavati ili besplatno davati drugim osobama u bilo kojem obliku (papir, PDF, CD-ROM, itd,).