Aktivnosti HZN-a za MSP

Primjena norma MSP-u nudi niz prednosti poput:
Hrvatski  zavod za norme (HZN) provodi brojne aktivnosti  kojima je cilj olakšati pristup normama i poboljšati  sudjelovanje MSP-a u aktivnostima normizacije poput objave publikacija, održavanja radionica i slično.
Kako bi se olakšao pristup normama, u Hrvatskom zavodu za norme (HZN) ustrojena je normoteka, kao informacijska, dokumentacijska i komunikacijska središnjica, u kojoj je svim korisnicima omogućen besplatan uvid u norme i ostale publikacije iz fonda.

Osim besplatnog uvida u norme, normoteka HZN-a korisnicima nudi mogućnost besplatnog informiranja o normama telefonom (01 6106 051, 01 6106 059) ili e-poštom (normoteka@hzn.hr).

Ako želite samostalno pretraživati podatke o hrvatskim normama, upućujemo Vas  na online katalog hrvatskih norma koji sadrži podatke o preko 30000 hrvatskih norma (HRN) te je pretraživanje podataka omogućeno prema više kriterija, npr:

Više informacija o pretraživanju online kataloga hrvatskih norma, potražite ovdje.

Saznajte više o prednostima koje Vam pruža članstvo u Hrvatskom zavodu za norme

Više o radu i aktivnostima Hrvatskog zavoda za norme (HZN) možete pratiti u HZN e-Glasilu koje izlazi mjesečno, a obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela. U posebnim rubrikama obrađuju se tehničko zakonodavstvo i srodna područja te donose obavijesti o seminarima i skupovima u zemlji i inozemstvu.