ISO-ov regionalni seminar za IT administratore

28.10.2015 12:35:00
Hrvatski je zavod za norme (HZN) od 21. do 23. listopada 2015. godine bio domaćin regionalnog seminara Međunarodne organizacije za normizaciju (ISO). Regionalni seminar ISO-a za IT administratore održavao se u dvorani Hotela International u Zagrebu.

Sudionici ISO-ova regionalnog seminara za IT administratore stjecali su  nova znanja i vještine nužne za obavljanje poslova administratora podataka i korisničkih računa, uključujući upravljanje ulogama korisnika u ISO-ovim tehničkim odborima, pododborima i radnim skupinama u sklopu ISO-ove aplikacije ISO Global Directory, a također i osnivanje i upravljanje nacionalnim zrcalnim odborima. Sudionici su također dobili informacije o novim e-uslugama odnosno o načinu na koji ISO može pružiti tehničku podršku svojim članovima - nacionalnim normirnim tijelima u njihovu radu na nacionalnoj razini.



Na trodnevnom ISO-ovom regionalnom seminaru bili su prisutni: Anita Reçi (Albanija), Ruben Azaryan (Armenija), Zvjezdan Šehovac (Bosna i Hercegovina), Melanija Grubić Sutara (Hrvatska), Franciska Bagović (Hrvatska), Duška Vargović (Hrvatska), Stanislava Vaitkeviciene (Litva), Anastasia Pislari (Moldavija), Rada Dondić (Crna Gora), Zorica Knežević (Srbija), Tode Temov (Bivša jugoslavenska Republika Makedonija), Anna Martynenko (Ukrajina) i trener ISO-a Javier Liñares (Švicarska).

Novim funkcionalnostima elektroničkih aplikacija koje ISO pruža svojim članovima, normizacijski bi proces trebao postati učinkovitiji i pregledniji za sve korisnike, a samo administriranje jednostavnije i brže.