Studenti Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije posjetili HZN

Dvadesetak studenata Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Zavoda za analitičku kemiju u pratnji prof. dr. sc. Danijele Ašperger posjetilo je Hrvatski zavod za norme 25. siječnja 2018. godine.

Studente je pozdravila gđa Ivana Ivić, voditeljica Odsjeka za edukaciju, razvoj i certifikaciju.

Gospođa Mirela Šiprak, tajnica tehničkog odbora HZN/TO 574, Sustavi upravljanja kvalitetom, rizicima, vrijednostima i inovacijama upoznala je studente s osnovama normizacije, područjima normizacije i vrstama dokumenata te s nastankom hrvatskih norma. Na kraju je dan pregled niza norma za sustave upravljanja kvalitettom ISO 9000.
Voditeljica Odsjeka za poslove normoteke, gđa Ana Marija Boljanović upoznala je studente sa zbirkom hrvatskih norma te aplikacijama dostupnim na internetskim stranicama HZN-a: sustav komentiranja nacrta norma HZNacrti, tečaj e-učenja o normizaciji i Repozitorij hrvatskih norma HRN4You.
 
Nakon izlaganja, studenti su posjetili normoteku. 

HZN e-glasilo 11/2018

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više